به گزارش راهبرد معاصر؛ در پایان معاملات روز دوشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت 1.45 درصدی، معادل 31 هزار و 748 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و 161 هزار و 422 قرار گرفت.
افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با افت 1.74 درصدی (معادل 12 هزار و 690 واحد) در پله 716 هزار واحدی باقی ماند.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز دوشنبه، سه هزار و 168 میلیارد تومان نشان میدهد. تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز دوشنبه را 8.1 میلیارد برگه سهم نشان میدهد.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز دوشنبه بورس از خروج 498 میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و حق تقدم خبر میدهد.
نماگر سهامی اصلی تالار شیشهای برای دوازدهمین روز متوالی معاملاتی، قامت سرخ داشت. شاخص کل از ابتدای شروع نزول در اردیبهشتماه، طی 14 روز معاملاتی 155 هزار و 381 واحد کاهش ارتفاع پیدا کرده است. با وجود این، بازار در روز آغازین اردیبهشتماه 50 هزار و 327 واحد رشد کرده بود.
بررسی این نکته حاکی از آن است که رفتار شاخص کل در نزولها، فرسایشی و زمانبر است اما در صعودها یک جهش موقت را تجربه میکند.
روند معاملات دوشنبه حاکی از آن است که بازار جان و رمق کافی برای بازگرداندن ورق معاملات را ندارد. از دقایق ابتدایی شروع معاملات، عرضهها بر حجم اندک تقاضای بازار پیشی گرفت و این منوال تا پایان بازه معاملاتی باقی ماند.
نمادهای زیادی در بازار به نقاط حمایتی مهم خود رسیدهاند. از سوی مقابل حجم بدبینی نسبت به بازار سرمایه در میان اهالی آن شدت زیادی گرفته است. در چنین شرایطی، سرمایهگذاران بهدقت نمودار نقدینگی تزریقشده به بازار را زیر نظر خواهند گرفت.
از همین رو در پیش بینی بورس میتوان گفت، در صورتی که حجم و ارزش معاملات جهش مثبتی در بازار روز سه شنبه پیدا کند، بازار کمی از فضای رخوت 14روزه خود فاصله خواهد گرفت./تجارت نیوز